Jednoduchý dvojvrstvový koláč s mandľami, jahodami a čokoládou



Jednoduchý dvojvrstvový koláč s mandľami, jahodami 
a čokoládou

Suroviny:
Tmavé cesto:
  •  1 a 1/4 hrnčeka hnedého cukru
  •  3/4 hrnčeka kakaa
  •  1 lyžička prášku do pečiva
  •  2 hrnčeky špaldovej celozrnnej múky
  •  1/4 lyžičky soli
  •  1/2 hrnčeka oleja
  •  1 hrnček vody
  •  1/2 hrnčeka jablkového pyré, alebo detskej výživy
  •   vanilka
  •  1 - 2 hrste lúpaných mandlí
Svetlé cesto:
  •  3/4 hrnčeka hnedého cukru
  •  1/2 hrnčeka oleja
  •  1/3 hrnčeka vody
  •  1 lyžica kukuričného škrobu
  •  1/2 lyžičky sódy bikarbóny
  •  1 a 1/2 hrnčeka špaldovej celozrnnej múky
  •  2 hrste čokoládových vločiek
  • 200 g jahôd
 Postup:
Tmavé cesto: 
Varechou v mise zmiešame sypké suroviny podľa rozpisu a mandle. Postupne pridávame olej, vodu a detskú výživu. Pripravené cesto rozotrieme na plech (38x25cm) a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 20 - 25 minút.

Svetlé cesto:
 Múku, škrob, cukor, sódu bikarbónu a čokoládové vločky varechou premiešame. Prilejeme vodu, olej a opäť premiešame. Na záver do cesta pridáme kúsky jahôd. Toto husté cesto navrstvíme na upečené tmavé cesto. Pečieme ďalších 10 - 15 minút. Necháme vychladnúť.

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Používa službu Blogger.

© Fazuľky, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena