Vanilkové koláčiky s čokoládovým tofu krémom


Vanilkové koláčiky s čokoládovým tofu krémom

Suroviny:

Cesto:
  •  1 hrnček rastlinného mlieka
  •  1 lyžička jablčného octu
  •  1 a 1/4 - 1 a 1/2 hrnčeka polohrubej múky
  •  2 lyžice kukuričného škrobu
  •  3/4 lyžičky prášku do pečiva
  •  1/2 lyžičky sódy bikarbóny
  •  1/2 lyžička soli
  •  1/3 hrnčeka oleja
  •  1/2 - 3/4 hrnčeka hnedého cukru
  •  vanilka
  •  1 lyžička  korenia Sila kvetov

  •  2 kiwi
  •  1 lyžička agávového sirupu
Tofu krém:
  •  275 g hodvábne (silken) tofu
  •  3 lyžice rastlinného mlieka
  •  2 - 3 lyžice agávového sirupu
  •   vanilka
  •  250 g horkej čokolády (ale pozri postup)

Postup:

Do misy vlejeme hrnček (250 ml) rastlinného mlieka. Pridáme lyžičku jablčného octu a necháme 5 -10 minút postáť. Ak použijete sójové mlieko, zrazí sa. Ale tak to má byť. Ja som použila ryžové, ktoré sa po pridaní octu zmenilo len máličko. K mlieku pridáme cukor a olej. Premiešame. Do misy postupne preosejeme múku, škrob, vanilku, soľ, kypriaci prášok a sódu bikarbónu a na záver pridáme korenie Sila kvetov (cukor, ruža, nechtík, slnečnica,nevädza, klinček, škorica, zázvor, vanilka). Vymiešame cestíčko, ktoré rozdelíme do 12tich mufiinkových formičiek. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 20 - 25 minút. Po upečení košíčky preložíme na mriežku a necháme vychladnúť.
Kým koláčiky chladnú pripravíme si kiwi a agávový sirup. Kiwi nakrájame na malé kúsky a premiešame s lyžičkou agávového sirupu. Odložíme bokom.
Krém: Tofu, mlieko, sirup a vanilku rozmixujeme na hladký redší krém. Horkú čokoládu nad parou roztopíme, necháme trochu vychladnúť a pridáme k tofu krému. Nabudúce určite množstvo čokolády v kréme znížim (krém bol zbytočne príliš hustý), zatiaľ to ale nemám vyskúšané. Ak vyskúšam, dopíšem. Opäť premixujeme. Krém z mixéra zatiaľ nevyberáme. Čokoláda v kréme ešte stuhne. Až pred zdobením uvidíme, či do krému potrebujeme pridať viac mlieka.
V strede vychladnutých koláčikov vyrežeme kúsok cesta. Kiwi prelejeme cez sitko a necháme chvíľu odkvapkať. Jamky v koláčikoch naplníme kiwi. Vyrezané kúsky cesta môžeme pritlačiť na kiwi, ale ja som ich nepoužila. 
Krém premiešame, skontrolujeme hustotu, prípadne pridáme mlieko, či dosladíme. Naplníme ním cukrárske vrecúško s ozdobnou špičkou a ozdobíme koláčiky. Ja som konečne použila aj moje nove cukrárske zdobenie bez mlieka a umelých farbív :) Tieto malé guľky sú farbené riasami, bodliakom, jablkom, mrkvou a čiernymi ríbezľami).

Recept je inšpirovaný receptami z knihy Vegan Cupcakes take over the world.


 






0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Používa službu Blogger.

© Fazuľky, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena