Hliva v zemiakovej perinke


Hliva v zemiakovej perinke

Suroviny:
  • 750 g zemiakov
  •  400 g hlivy ustricovej
  •  1 cibuľa
  •   petržlenová vňať
  •   muškátový oriešok
  •   biele korenie
  •   citrón
  •  6 lyžíc rastlinnej smotany
  •   3 lyžice vegan "parmezánu" (rozmixované oriešky a lahodkové droždie v pomere1:1, trochu osoliť)
  •   čierne korenie
  •  20 g rastlinný tuk
  •  olej


Postup: 

Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode. Uvarené zemiaky ochutíme bielym korením a nastrúhaným muškátovým orieškom. Pridáme rastlinný tuk. Zemiaky roztlačíme na kašu a necháme mierne vychladnúť.
Cibuľu najemno nakrájame a na oleji speníme.Pridáme nakrájanú hlivu. Opekáme cca 5 minút. Panvicu stiahneme zo sporáka, ochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou, pridáme trochu citrónovej šťavy, osolíme, okoreníme čiernym korením.
3/4 zemiakovej kaše navrstvíme do vymazaného pekáčika. V strede spravíme jemnú priehlbinku. Do nej navrstvíme hlivu.
"Parmezán"  zmiešame so smotanou. Pripravenou omáčkou zalejeme zemiaky a huby. Zvyšnou zemiakovou kašou naplníme cukrárenske vrecúško s ozdobnou špičkou. Ozdobíme okraje po obvode celého pekáčika.
Pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C cca 25-30 minút. Pár minút pred koncom pečenia prepneme rúru na horný gril.

Jedlo bude ešte chutnejšie a krajšie ak použijete viac druhov húb - napríklad šampiňóny, kuriatka...
Inšpiráciu som našla v časopise Nejlepší recepty.





4 komentárov:

  1. Vitaj medzi blogermi :-) Držím palce

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dakujem za privitanie aj za drzanie palcov. Potesila si ma. Toto moje blogovanie asi bude take strohe.. Len zbierka receptov. Navyse este to len tak ukladam, nemam este spravene kategorie atd... No casom od Vas skusenejsich blogeriek snad odkukam nejake finty :) Este raz dakujem Cistinka

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Neboj, časom sa do toho dostaneš, máš to tu peknučké a vôbec nie strohé. Všetky máme len zbierku receptov, hlavne že je to prehľadné a nestratí sa ti to. Ak by si potrebovala poradiť alebo pomôcť, ozvi sa. Táňa

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Táňa,dakujem velmi za take mile povzbudive slova.

    OdpovedaťOdstrániť

Používa službu Blogger.

© Fazuľky, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena