Tartaletky s kokosovým mliekom, čokoládou a jablkami



Tartaletky s kokosovým mliekom, čokoládou a jablkami


Suroviny:

Cesto:
  •  140 g polohrubej múky
  •  40 g celozrnnej múky špaldovej hladkej
  •  50 g lieskových orieškov
  •  štipka soli
  •  štipka kypriaceho prášku
  •  60 ml oleja
  •  60 ml javorového sirupu
Kokosový krém:
  •  dve 400g plechovky kokosového mlieka (aspoň 70%)
  •  1/2 hrnčeka hnedého cukru
  •  štipka soli
 Čokoládová poleva:
  •  250 g horkej čokolády
  •  200 ml rastlinnej smotany
Iné:
  • jablko 

Postup:
  
Do hrnca dáme cely obsah prvej plechovky kokosového mlieka a pridáme bielu, tuhšiu časť - kokosový krém z druhej plechovky. Číru tekutinu z druhej plechovky v tomto recepte nepoužijeme. Niektoré druhy kokosového mlieka je dobre nechať pár hodín v chladničke, aby sa vrstvy oddelili. Pridáme cukor, premiešame a na slabšom plameni varíme cca 50 -60 minút. Občas premiešame.

Cesto som pripravila v mixéri. Múku, oriešky, soľ, kypriaci prášok a štipku vanilky premiešame. Pridáme olej a javorový sirup. Mixérom niekoľkokrát pulzneme, kým sa suroviny nespoja do mrveničky, ktorá sa ľahko spája. Cesto rozdelíme do štyroch formičiek s priemerom 12cm. Cesto prstami pritláčame na dno a steny formičiek. Upečieme v rúre vyhriatej na 180°C.

Medzitým kokosové mlieko s cukrom skaramelizovalo. Rozdelíme ho do formičiek.

Jablko ošúpeme, nakrájame na plátky a poukladáme na kokosovú vrstvu.

Smotanu zohrejeme a odstavíme. Pridáme kúsky čokolády a vymiešame hladkú polevu. Polevu rozdelíme do formičiek a tartaletky necháme vychladnúť. Preložíme do chladničky a necháme stuhnúť 2 hodiny.






  

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Používa službu Blogger.

© Fazuľky, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena