Mrkvovo – pomarančové košíčky



Mrkvovo – pomarančové košíčky


Suroviny:
  •  140 g mrkvy
  •  200 g hladkej múky
  •  200 g rastlinný tuk  (používam Alsan)
  •  80 g hnedý cukor (radšej aj trochu ubrať, hlavne ak je mrva mladá sladká)
  •   2 lyžičky kypriaceho prášku
  •  vanilka  
  •  štipka soli  
  •  pomarančový džem (alebo akýkoľvek iný) 
  •  kandizovaná pomarančová kôra na ozdobu
Krém:
  •  200 ml pomarančovej šťavy
  •  1 – 2 PL hnedého cukru
  •  20 g kukuričného škrobu
  •  vanilka
  •  100 g tuku (Alsan)
Poleva:
  •  70 g horkej čokolády
  •  20 g kakaového masla

Postup:

Preosejeme múku, pripravíme cukor (používam hnedý – rozmixovaný takmer na práškový), mrkvu nastrúhame najemno. Pridáme studené maslo, citrónovú kôru, štipku soli, vanilku, kypriaci prášok a vypracujeme cesto. Ja všetko krátko mixujem v mixeri s S nožom.



Cesto zabalíme do fólie a odložíme aspoň na hodinu do chladničky.


 Po hodine cesto rozdelíme do nevymastených formičiek, pritlačíme a upečieme. Necháme vychladnúť. Použila som najmenšie košíčkové formičky aké mám. Z uvedeného množstva mi vyšlo 42 ks.
Na krém použijeme pomarančovú šťavu, vanilku, cukor a kukuričný škrob.


Tieto suroviny zmiešame v hrnci, privedieme k varu a uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť.


Vychladnutý krém vyšľaháme s rastlinným tukom.


Poleva: Nad parou roztopíme čokoládu a kakaové maslo.


Po obvode košíčkov nanesieme cukrárenským vrecúškom so zdobiacou špičkou krém . Do stredu dáme lyžičku džemu. Necháme v chladničke stuhnúť, potom máčame, alebo polievame čokoládovou polevou. Ozdobíme kandizovanou pomarančovou kôrou.

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Používa službu Blogger.

© Fazuľky, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena