Hruškové lievance



Hruškové lievance

Suroviny: 
  • 1 hrnček celozrnnej pšeničnej hladkej múky
  •  2 lyžice mletých vlašských orechov
  •  1 vrchovatá lyžička kukuričného škrobu
  •  1/2 lyžičky mletej škorice
  •   vanilka
  •  1 lyžička sódy bikarbóny
  •  3 - 4 hrušky
  •  1/2 hrnčeka orieškového mlieka
  •  2 - 3 lyžice javorového sirupu
  •  2 lyžice citrónovej šťavy
 
Postup:

Hrušky ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na kocky. V menšom hrnci dusíme hrušky s trochou vody domäkka. V mise zmiešame múku a orechy. Pridáme sódu bikarbónu, vanilku a škoricu. Hrušky roztlačíme drvičom na zemiaky. Pol hrnčeka hruškového pyré, mlieko javorový sirup a citrónovú šťavu zmiešame. Hruškovú zmes pridáme k múke a metličkou vymiešame cestíčko. Na rozpálenej panvici potretej olejom upečieme lievance z oboch strán.

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Používa službu Blogger.

© Fazuľky, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena