Hruškové lievance
Suroviny:
- 1 hrnček celozrnnej pšeničnej hladkej múky
- 2 lyžice mletých vlašských orechov
- 1 vrchovatá lyžička kukuričného škrobu
- 1/2 lyžičky mletej škorice
- vanilka
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- 3 - 4 hrušky
- 1/2 hrnčeka orieškového mlieka
- 2 - 3 lyžice javorového sirupu
- 2 lyžice citrónovej šťavy
Postup:

Hrušky ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na kocky. V menšom hrnci dusíme hrušky s trochou vody domäkka. V mise zmiešame múku a orechy. Pridáme sódu bikarbónu, vanilku a škoricu. Hrušky roztlačíme drvičom na zemiaky. Pol hrnčeka hruškového pyré, mlieko javorový sirup a citrónovú šťavu zmiešame.
Hruškovú zmes pridáme k múke a metličkou vymiešame cestíčko. Na rozpálenej panvici potretej olejom upečieme lievance z oboch strán.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára