Datľové twixky



Datľové twixky


Suroviny:

Cesto:
  •  1/2 hrnčeka múky z bielej ryže
  •  1/2 hrnčeka tapiokovej múky
  •  1  lyžica kokosového cukru
  •  3 lyžice mandľové maslo ( alebo maslo z iných orieškov, slnečnice)
  •  2 lyžice kokosového oleja
  •  1 lyžice drvených ľanových semienok
  •  2 lyžice teplej vody
  •  2 lyžice Amaretta (zoznam vegan alkoholu na barnivore)
Krém:
  •  150 g datlí
  •  4 lyžice mandľového masla ( alebo maslo z iných orieškov, slnečnice)
  •   štipka soli
  •   horká čokoláda na polevu

Postup:

Ryžovú a tapiokovú múku zmiešame s kokosovým cukrom.
Ľanové semienka (ideálne čerstvo drvené) zmiešame s vodou a necháme 5 minút postáť. Potom ich spolu s mandľovým maslom a kokosovým olejom pridáme k múke.
Pridáme amaretto a vypracujeme lepivé cesto.
Z cesta tvarujeme, alebo po rozvaľkaní cez fóliu narežeme tyčinky. Ja som spravila 16 menších. Pečieme ich v rúre vyhriatej na 180°C, kým okraje zľahka nezhnednú a povrch trochu popraská.
Na "karamel" rozmixujeme sušené datle, mandľové maslo a štipku soli.
Vznikne lepkavá hmota, ktorú rozdelíme a pritlačíme na tyčinky. Odložíme na 10 minút do chladničky. Vychladnutá tyčinky máčame v čokoláde a necháme stuhnúť.










0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Používa službu Blogger.

© Fazuľky, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena