Cuketové ravioli s rýdzikmi, feniklom a hráškovým pyré



Cuketové ravioli s rýdzikmi, feniklom 
a hráškovým pyré


Suroviny:
  •  3 - 4  menšie cukety
  •  100 g rýdzikov
  •  100 g feniklu
  •  300 g hrášku
  •  3 strúčiky cesnaku
  •   soľ
  •   korenie zelené celé
  •   korenie čierne celé
  •  1 lyžička solamylu
  •   soľ
  •   saturejka
  •   olej

Postup: 

Cukety umyjeme a nakrájame pozdĺžne na plátky. Cuketové plátky ugrilujeme na grilovacej panvici potretej olejom. Odložíme bokom.
Fenikel a rýdziky nakrájame na malé kocky. V panvici rozohrejeme lyžicu oleja, pridáme fenikel a rýdziky a restujeme cca 5 minút. Soľ a  zelené korenie rozdrvíme a pridáme do panvice. Premiešame. Podlejeme pohárom vody, prikryjeme a dusíme kým sa fenikel takmer nerozvarí. Odokryjeme a chvíľu premiešavame aby sa odparila prebytočná tekutina. Poprášime kávovou lyžičkou solamylu, prevaríme a odstavíme. Cuketové plátky preložíme do kríža, do stredu dáme rýdzikovo - feniklovú náplň a zložíme.
Naplnené "ravioli" rozložíme na pekáč spojom nadol a zapečieme pod rozpáleným grilom cca 5 minút.
Hrášok (mala som mrazený), neošúpaný cesnak, soľ, celé čierne korenie a niekoľko vetvičiek saturejky dáme do hrnca, podlejeme vodou (400 - 500 ml) a varíme cca 10 minút. Čierne korenie, saturejku a cesnakové šupky vyberieme a hrášok s tekutinou a cesnakom rozmixujeme na pyré.













0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Používa službu Blogger.

© Fazuľky, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena